Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.Witte chocoladetaart met frambozen

Meng 125 gram koude roomboter met 90 gram bloemsuiker. Klop er een ei en 30 gram fijn amandelpoeder onder. Voeg als laatste 250 gram bloem met een snuifje zout beetje bij beetje toe en kneed tot je een egaal deeg hebt. Verpak de deegbal in plasticfolie en leg minstens een uur in de koelkast.

Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak en bekleed er een ingevette taartvorm mee. Druk goed aan in de randjes en snij de overtollige stukjes deeg weg. Overschotjes deeg kun je gebruiken voor zandkoekjes!

Leg een vel bakpapier of zilverpapier op de taartbodem en giet er bakbonen of ongekookte rijst boven. Bak de taartbodem blind in een voorverwarmde oven van 180°. Reken op 20 à 30 minuten, tot de bodem goudbruin gebakken is. Verwijder het bakpapier met de droge vulling, haal de bodem voorzichtig uit de vorm en laat hem afkoelen terwijl je de vulling maakt.

Maak eerst de ganache. Breng 200 ml volle room tegen het kookpunt, en giet over 300 gram gehakte witte chocolade. Laat even staan tot de chocolade gesmolten is en roer tot een gladde ganache. Laat de ganache afkoelen tot kamertemperatuur.

Smeer een dikke laag frambozenconfituur op de afgekoelde taartbodem (of een ander smaakje, ik gebruik liefst de potjes So Fruit van Materne, maar kies zelf wat je het lekkerste vindt). Giet er de ganache over en laat opstijven in de koelkast. Versier met wat druppels frambozencoulis of vers fruit.