Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Stoofvlees

Gebruik kwaliteitsvlees, en laat het op kamertemperatuur komen voor je begint. Zet een grote pot met een dikke bodem op het vuur. Stoof hierin de gesnipperde ui glazig zonder te laten bruinen. Smelt wat boter in een andere pan en schroei het vlees dicht op een hoog vuur. Zorg ervoor dat het niet kookt, bak het vlees in kleinere porties zodat het aan alle kanten kan korsten. Kruid het vlees met peper en zout en voeg toe aan de pot met uien. 

Giet een flesje donker bier in de pan waarin je het vlees bakte en breng het aan de kook. Giet het warme bier samen met een bokaal verwarmde rundsfond en een scheutje azijn bij het stoofvlees. Voeg enkele kruidnagels, een blaadje laurier en wat verkruimelde peperkoek toe. 

Besmeer een of twee boterhammen met mosterd en leg ze bovenop het stoofpotje. Laat zo op een heel zacht vuurtje enkele uren sudderen en roer af en toe om. Proef en kruid bij naar eigen smaak. Serveer het stoofvlees met puree of verse frietjes, mayonaise en een slaatje.