Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.Aardappeltorentjes

Was de aardappelen en schrob ze goed schoon. Van een grote aardappel kan je twee torentjes maken. Snij de aardappelen in flinterdunne plakjes met een scherp mes. Smelt wat ganzenvet, reuzel of goede boter in een pannetje. Voeg geperste look, rozemarijn, tijm en paprikapoeder toe. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak er kleine torentjes op met de aardappelschijfjes, waarbij je elk schijfje bestrijkt met wat van het vetmengsel (niet te veel, anders gaan de schijfjes glijden, je kan ze eventueel ook vastzetten met een prikker). Je kan de torentjes ook in een muffinpan maken.

Bestrooi met zeezout en zet de aardappeltorentjes 40 à 50 minuten in de oven op 180° (afhankelijk van de dikte van de schijfjes) tot de aardappels gaar en lichtbruin zijn. Lekker bij elk feestelijk gerecht!
Dit recept is geschikt voor mensen die veganistisch eten als je plantaardige olie gebruikt in plaats van boter of reuzel.