Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.Appelcake met walnoten en amandelschilfers

Het cakedeeg van deze herfsttopper is gebaseerd op een stevige quatre quart cake. Hiervoor meng je 250 gram zachte roomboter met 250 lichtbruine suiker. Voeg een voor een 4 eieren toe, 5 eetlepels volle yoghurt, een snuifje zout, wat vanille en 250 gram bloem. Wie graag een luchtige cake heeft, kan ook bakpoeder of zelfrijzende bloem gebruiken.

Hak 100 gram walnoten fijn en meng ze onder het beslag. Schil 3 à 4 appels, snij ze in schijfjes en bestrooi met kaneel. Doe een beetje deeg in een ingevette cakevorm, schik er de helft van de appeltjes boven, nog een beetje cakedeeg, de andere helft van de appeltjes en giet er de rest van het deeg over.

Zet de cake een uur in de oven op 175° of tot een breinaald er droog uitkomt. Meng ondertussen 1 eiwit met 50 gram amandelschilfers en twee eetlepels kaneelsuiker of vanillesuiker. Haal de cake na een kwartiertje uit de oven, schik de amandelen er bovenop en zet terug in de oven. Laat na het bakken afkoelen voor je de cake uit de vorm haalt.