Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Herfstsoepje met prei, peterseliewortel en peer

Maak de prei en de peterseliewortel schoon en snij in schijfjes. Stoof in een soeppot een gesnipperd uitje aan in een klontje boter, voeg de groenten toe en laat ze 5 minuutjes mee bakken op een laag vuurtje. Blus met bouillon, zet de groenten onder water en breng aan de kook.

Schil een bloemige aardappel en enkele rijpe peren. Voeg ze toe, laat verder koken tot alle groenten gaar zijn en mix de soep. Je kan hem eventueel zeven als je graag een fijne fluwelen soep hebt. Breng op smaak met peper en zout en serveer met room en verse peterselie.

 




Dit recept is geschikt voor mensen die veganistisch eten, als je de boter vervangt door plantaardige olie en geen room in de soep gebruikt (of een scheutje sojamelk).