Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.Verwenbrood met kaneel, rozijnen en noten

Meng 500 gram bloem met 1 theelepel zout, 2 theelepels kaneel, 100 gram lichtbruine suiker en 5 gram droge gist. Verwarm 200 ml volle melk in een pannetje en smelt er 50 gram boter in. Meng samen met 2 eieren onder de bloem en kneed 5 à 10 minuten door tot je een egaal, enigszins plakkerig deeg krijgt. Laat 1,5 uur afgedekt rijzen op een warme plek.

Rooster ondertussen 100 gram gemengde gehakte noten en meng 100 gram rozijnen met een borrelglaasje amaretto. Als het deeg voldoende gerezen is, druk je het plat en kneed er de noten, rozijnen en witte suikerparels onder. Bol het deeg op en leg het in een ingevette bakvorm. Laat nog 30 min verder rijzen terwijl je de oven voorverwarmt op 190°. Bak het brood 15 minuten op 190°, dek de bovenkant af met aluminiumfolie en laat nog 20 minuten verder bakken op 160°. De onderkant van het brood moet hol klinken, dan is het klaar.

Dit kaneelbrood is het lekkerste als het nog warm is, met een beetje melkerijboter besmeerd. Staat ook niet mis op de kerstbrunchtafel!