Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Courgettebrownies met koffieglazuur

Wist je dat courgette gebak smeuïg en (een stukje) gezonder maakt, zonder dat het naar groenten smaakt? Een overdaad aan te verwerken courgettes hielp me over de drempel. Gewoon proberen!

Meng 260 gram bloem met 60 gram ongezoet cacaopoeder, 2 theelepels bakpoeder en 1 theelepel zout. Rasp in een aparte kom 300 gram rauwe courgette fijn.

Klop 120 ml neutrale olie met 300 gram suiker en 2 theelepels vanille-extract. Meng er de bloemmix onder, en vervolgens de courgette. Roer tot een glad, maar dik beslag (een beetje zoals koekjesdeeg, niet te lopend dus). Mocht er te weinig vocht in de courgette zitten om alle droge ingrediënten op te nemen, kun je nog een scheutje water toevoegen, maar meestal is dit niet nodig. Meng eventueel gehakte walnoten en chocolate chips onder het deeg en doe het in een ingevette vorm. Bak de brownies 25 minuten in de oven op 180°. Laat afkoelen en haal uit de vorm.

Meng 1 eetlepel kokend water met 1 theelepel oploskoffie. Voeg enkele lepels bloemsuiker toe, tot je de gewenste dikte hebt bereikt. Smeer dit uit over de brownies, laat opstijven, en snij in blokjes.

Dit recept is geschikt voor mensen die veganistisch eten.

Variatie:

Geen fan van koffie? Probeer dit chocoladeglazuur dan eens: Meng in een kommetje 30 gram gesmolten boter met 2 eetlepels cacao, 30 ml melk en 150 gram poedersuiker. Klop tot een smeuige choco en smeer dit op de afgekoelde brownies.