Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Aardbeientaartpotjes

Ben je niet zo’n bakwonder, maar wel grote fan van aardbeientaart? Verzamel dan een aantal mooie glaasjes, en doe het gewoon op deze (ietwat luie) manier:

Maak eerst de banketbakkersroom. Breng hiervoor een halve liter volle melk aan de kook met een snuifje zout en het merg van een vanillepeul. Klop 3 eidooiers samen met 100 gram suiker tot een dikke witte massa (ruban). Meng er 10 gram puddingpoeder en 30 gram maizena onder. Giet een scheutje hete melk bij de ruban, meng goed en voeg vervolgens de rest van de melk toe. Doe het mengsel terug in de kookpot en laat de pudding kort op een zacht vuurtje indikken terwijl je voortdurend roert.

Terwijl de pudding wat afkoelt, verkruimel je wat zandkoekjes en doe ze onderaan in de glaasjes. Was de aardbeien en snij in stukjes.

Vul de glaasjes met de pudding en de aardbeien. Garneer met een fris blaadje munt en zet in de koelkast tot gebruik.