Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Hartige courgettewafels

Was 300 gram courgette en rasp ze fijn (gaat het gemakkelijkste in een keukenrobot). Bestrooi de courgettes met zout en laat 30 minuten uitlekken in een vergiet.

Maak ondertussen de rest van het beslag. Meng 1 ei met 60 ml melk, 50 gram geraspte kaas en 70 gram bloem. Breng op smaak met peper, zout, een lepeltje citroensap, fijne ringetjes pijpajuin, een scheutje olijfolie, Italiaanse kruiden en wat geperste look.

Laat het wafelijzer opwarmen en wrijf het in met wat olie. Spoel de courgetterasp en pers het goed uit. Dep droog met keukenpapier en meng onder het beslag.

Leg een lepeltje beslag in het hete wafelijzer en laat elke wafel een drietal minuten bakken. Serveer heet met een toefje zure room.