Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.Balletjes in tomatensaus met selder

Maak eerst de tomatensaus, zodat die rustig kan sudderen terwijl je de balletjes rolt en bakt. Stoof in een pot wat gesnipperde ajuin met geperste look in een scheutje olijfolie. Was de selder en snij in stukjes. Laat de selder mee roerbakken met de ui. Voeg dan de tomatenblokjes uit blik en enkele lepels tomatenconcentraat toe. Vul de lege blikjes met warm water en giet bij de saus, zo zijn je blikjes proper en heeft je saus ineens voldoende vocht. Breng de saus op smaak met peper, zout, suiker, oregano, basilicum en marjolein. Liefhebbers van een gladde saus, kunnen deze mixen en zeven, maar ik heb zelf liever een groentenbite in m'n tomatensaus. 

Voorzie zo'n 150 gram gehakt per persoon. Meng het gehakt met wat paneermeel, bloem en ei tot een egaal mengsel. Breng op smaak met peper, zout en peterselie. Rol er met natte handen grote gehaktballetjes van en bak die bruin in wat olie en boter. Laat de balletjes verder garen in de saus. Serveer met pasta, rijst, brood of aardappelpuree.