Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.Stoofpotje met rijst, kip en chorizo

Snij de kipfilet in reepjes en bak ze in een diepe pan of pot met dikke bodem kort aan alle zijden goudbruin in wat olijfolie. Kruid met cajunkruiden (een mengeling van zout, paprikapoeder, look, oregano, peper en tijm) en haal de filets uit de pan. Voeg een gesnipperde ajuin, plakjes pikante chorizo en blokjes rode paprika toe. Wanneer de ui glazig gebakken is en het vet van de chorizo vrijkomt bak je de ongekookte rijst even kort mee. Voeg vervolgens de kip, een bokaaltje gevogeltefond, een blik tomatenvlees en wat diepvrieserwten toe. Laat alles op een zacht vuurtje 20 minuutjes sudderen tot de rijst gaar is. Breng indien nodig verder op smaak met peper, zout en peterselie.

 

Wil je dit gerecht voor een groep bereiden maar weet je niet goed hoe het nu zit met hoeveelheden? Reken dan ongeveer op 100 gram kip, 20 gram chorizo, 80 à 100 gram ongekookte rijst en 200 gram groenten per persoon. Met 1 bokaal fond en 1 blik tomaten kom je wel toe voor 4 personen.