Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.Miniburgertjes

Burgers zijn hip. In Antwerpen alleen al schieten verschillende gourmet burger zaken als paddenstoelen uit de grond, restaurants die in niets te vergelijken zijn met de Quicks en McDo’s van deze wereld. Met dit schattige miniburgertje als aperitiefhapje of late night snack zul je dan ook groot en klein verleiden.

Los een eetlepel droge gist op in 125 ml lauw water. Meng met 300 gram bloem en kneed er verder ook nog 1 theelepel zout, 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel boter en een klein eitje onder. Voeg eventueel nog een beetje bloem toe als het deeg te plakkerig is en laat het vervolgens 1,5 uur rijzen op een warme plek. Sla het deeg plat en vorm er een twintigtal kleine bolletjes van, leg ze op enige afstand van elkaar op een ingevette bakplaat en laat nog een half uurtje rijzen. Bestrijk ze met gesmolten boter en bak de bolletjes in een tiental minuutjes goudbruin in een oven van 220°. Laat ze afkoelen terwijl je de burgertjes maakt.

Breng 300 gram rundsgehakt op smaak met flink wat peper en zout en vorm er 20 platte burgertjes van. Bak ze in wat olie of boter. Snij elk minibroodje open, besmeer een kant met mayonaise en de andere met ketchup en beleg met een blaadje sla, een plakje augurk en een burgertje. Bevestig de bovenkant van elk pistoletje met een prikkertje.