Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.Amarettocheesecake

Verkruimel 200 gram speculoosjes en meng met 100 gram gesmolten roomboter. Bevestig een stuk bakpapier op de bodem van een ingevette springvorm, doe de koekkruimels er in en duw stevig aan. Bak de bodem 10 minuten in de oven op 160° en laat afkoelen terwijl je de roomkaasvulling maakt.

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Meng 600 gram roomkaas met 200 gram witte suiker en 3 eetlepels bloem, best op lage snelheid zodat er geen lucht in het mengsel komt. Voeg een voor een 4 eieren toe, en nadien 20 cl zure room, 100 ml volle room, 1 theelepel amandelextract en 5 eetlepels amaretto. Zorg dat alle ingrediënten goed gemengd zijn, maar klop niet langer dan nodig. Giet het roomkaasmengsel voorzichtig op de speculaasbodem en zet de cheesecake 1,5 uur in de oven op 150°. Verminder de temperatuur halverwege naar 130-140°. Laat de cheesecake in de oven afkoelen om scheuren te vermijden en haal hem vervolgens uit de vorm.

Laat een handje amandelen karameliseren met wat suiker in een pannetje. Klop 100 ml volle room stijf met een eetlepel bloemsuiker en verdeel over de taart. Decoreer de taart met amarettikoekjes en de gehakte amandelen. Zet tot gebruik in de koelkast.