Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.Nutellamousse met dulce de leche en witte chocoladecrumble

Doe 180 gram Nutella in een glazen kom en zet 30 seconden in de microgolfoven, zodat de choco zich straks gemakkelijker laat mengen. Klop 240 ml volle koude room lobbig, niet te stijf dus en meng lepel per lepel onder de choco. Verdeel de nutellamousse over zes grote of acht kleine glaasjes en zet in de koelkast terwijl je de karamelsaus maakt.

Verwarm 65 gram donkere kandijsuiker met een snuifje zeezout en 35 ml volle room in een pannetje en breng aan de kook. Laat enkele minuten bubbelen tot alle suiker opgelost is en laat de karamel afkoelen tot kamertemperatuur. Klop vervolgens 40 gram roomboter onder de karamel. Giet de dulce de leche voorzichtig over de nutellamousse en zet de potjes terug in de koelkast om verder op te stijven.

Maak ondertussen de witte chocoladecrumble. Laat wat witte chocolade smelten. Voeg een handje droge ongesuikerde cornflakes toe, meng goed en duw het mengsel plat op een stuk bakpapier. Bestrooi met cacaopoeder en laat opstijven. Hak de chocolade in kleine stukje en decoreer er vlak voor het serveren de mousse mee.