Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.Cheesecake koekjes

Cheesecakekoekjes met een rolohart en speculaascoating. Klonk geweldig, en het resultaat lag gelukkig in de lijn van de verwachtingen. Een bros vanillekoekje met roomkaassmaak, gesmolten karamel en chocolade vanbinnen en krokante stukjes speculaas aan de buitenkant. Natuurlijk kun je andere vullingen en jasjes uittesten.

Laat 175 gram goede boter en 100 gram roomkaas op kamertemperatuur komen. Klop ze tot een egaal mengsel en voeg 135 gram witte suiker, een snuifje zout en wat vanille toe (poeder, suiker of extract, maakt niet uit). Meng samen met 250 gram bloem tot een egaal deeg, dat ietwat plakkerig zal aanvoelen.

Haal de rolo's uit hun verpakking en verkruimel de speculaasjes in een schaal. Neem telkens een stukje deeg, maak het plat in je hand en verpak er een rolochocolaatje in. Rol tot een bolletje (ter grootte van een klein pingpongballetje) en rol dit door de speculaaskruimels. Met deze hoeveelheden kun je ongeveer 20 koekjes maken.

Leg de bolletjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat, met voldoende plaats tussen zodat ze wat kunnen uitdijen. Bak de koekjes 12 à 15 minuten in een voorverwarmde oven van 190° en laat afkoelen op een rooster.