Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.Brownies met pindakaas

Verwarm de oven voor op 170°. Smelt 175 gram pindakaas (de crunchy variant geeft het lekkerste resultaat, die met stukjes dus) au bain-marie met 150 gram gehakte donkere chocolade en 250 gram lichtbruine cassonadesuiker. Sommige merken pindakaas bevatten blijkbaar niet voldoende olie om volledig te smelten, een scheutje zonnebloemolie toevoegen verhelpt dit probleem.

Haal de pan van het vuur wanneer de suiker volledig is opgelost, en voeg een voor een 3 eieren toe aan het chocolademengsel. Roer voorzichtig tot een egale massa, voeg 100 gram zelfrijzende bloem toe en roer opnieuw. Giet het beslag in een ingevette vierkante bakvorm en zet het 20 à 30 minuten in de oven. Het is belangrijk je oven een beetje te kennen en de brownies in de gaten te houden. Zet je oven niet te hoog. Als er zich een korst gevormd heeft maar het midden ziet er nog licht ongebakken uit, dan zijn ze eigenlijk klaar. Het deeg gaart nog een beetje verder na het bakken. Als je ze er te lang in laat staan, krijg je droge brownies.

Laat de brownies afkoelen, haal ze uit de vorm en besprenkel met gesmolten witte chocolade en chocoladeparels. Snij ze in vierkantjes en bewaar in een afgesloten doos.