Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Quesadilla's met chorizo en zoete aardappel

Pof de zoete aardappelen. Prik ze daarvoor enkele malen met een vork, smeer de schil in met wat olie en leg ze een uurtje in de oven op 200° tot ze volledig gaar zijn. Laat ze eerst wat afkoelen voor je ze uitholt. Heb je haast, dan kun je de aardappels ook in een tiental minuutjes in de microgolf poffen of dit de avond voordien al doen.

Snij de chorizo in blokjes of schijfjes en bak ze krokant in een droge koekenpan. Prak de zoete aardappels fijn en meng met een klontje boter, de chorizo en geraspte kaas. Breng op smaak met peper, zout, look en peterselie of koriander. Besmeer de wraps met het aardappelmengsel, plooi ze dubbel en bak ze aan beide zijden krokant in een grillpan. Serveer de wraps meteen, met een lekker rucolaslaatje erbij.