Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Gehaktbrood met paprika in een bladerdeegjasje

Prak een halve kilo gemengd gehakt fijn in een kom. Kruid met peper en zout en meng met een geklutst eitje, een eetlepel bloem, een handje geraspte kaas, fijngehakte cashewnoten en fijngesneden gegrilde paprika op olie. Als het wat pittiger mag, kun je ook een fijngesneden rood pepertje of wat chilipoeder toevoegen. Kneed met de hand tot alles goed gemengd is. 

Rol een plak bladerdeeg uit. Vorm een brede staaf van het gehaktmengsel en leg het in het midden van het deeg. Snij de randen van het bladerdeeg in gelijke stroken, en plooi ze beurtelings over het gehakt zodat je een mooi vlechteffect krijgt. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en zet het gehaktbrood 30 à 40 minuten in de oven op 200° tot het deeg goudbruin kleurt. Serveer warm, met een fris slaatje en verse kruiden.