Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.Cheesecake met karamel en brownie

Doe 300 gram brosse zandkoekjes in een afgesloten zak en rol er met een deegroller over tot ze verkruimeld zijn. Meng met 150 gram gesmolten boter. Bekleed de bodem en randen van een ingevette springvorm met het koekjesmengsel en duw goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast tot gebruik.

Laat 200 gram zachte karamels smelten in 100 ml room tot een gladde dulche de leche. Roer 300 gram roomkaas glad en meng met 200 gram volle Griekse yoghurt en 250 gram mascarpone. Breng op smaak met een lepel ahornsiroop en/of bruine suiker. Giet de karamel in een straaltje bij het kaasmengsel, terwijl je het nog even verder klopt tot een egaal mengsel.

Snij de brownies in stukjes (je kunt ze zelf maken http://junnekesrecepten.be/recept/533/brownies.html of kant-en-klaar in de winkel kopen). Verdeel de brownies over de koekjesbodem. Schep het kaasmengsel er bovenop, en strijk glad. Laat de kaastaart in de koelkast opstijven. Bestrooi voor gebruik met cacaopoeder en decoreer de taart naar eigen wens.