Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.Spaghetti carbonara

Italianen zijn gevoelig als het over hun traditionele gerechten gaat. Voeg nooit - maar dan ook echt nooit - room toe aan spaghetti carbonara. Dit is de versie die ik zelf het lekkerste vind:

Breng het licht gezouten water voor de pasta aan de kook. Snij 200 gram pancetta fijn. Meng in een schaaltje 100 gram geraspte harde kaas (type pecorino) met 1 volledig ei en 2 extra eidooiers. Dit is voor ongeveer 300-400 gram spaghetti (4 personen), pas je hoeveelheden naar eigen behoefte aan. Kruid met flink wat peper van de molen.

Terwijl je de pasta beetgaar kookt, bak je de pancetta samen met een gekneusd teentje knoflook krokant in het eigen vet. Gooi de look weg. Draai het vuur onder de pan uit en voeg de spaghetti samen met enkele eetlepels kookvocht bij het spek. Haal de pan van het vuur, en meng de pasta met de eieren en de kaas. Doe dit snel, zodat de eieren niet stollen, maar de pasta een smeuïge structuur krijgt. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe. Bestrooi met verse peterselie en serveer meteen.