Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.Gekonfijte kwartelboutjes

Kwartelboutjes worden vaak onterecht over het hoofd gezien. Meestal gebruiken we enkel de filetjes, of braden we de kwartels in hun geheel, al dan niet gevuld. Maar gekonfijte kwartelboutjes zijn een van de lekkerste dingen die er zijn, dus zeker het proberen waard. Je kunt ze als hapje of voorgerechtje serveren, bijvoorbeeld met een pastinaak- of pompoencrème, of als originele garnering bij een hoofdgerecht met ander gevogelte.

Leg de boutjes naast elkaar op een schotel. Bestrooi met zout, dek ze af met folie en zet 1 à 2 uur koel weg. Verwijder het zout en dep het vlees droog. Laat in een diepe pan met een dikke bodem ganzenvet smelten. Voeg net zoveel toe tot de boutjes straks volledig onder staan. Leg een takje rozemarijn en een teentje look mee in het vet. Verwarm het vet, zonder het echt heet te laten worden. Leg de boutjes in de pan, en laat ze zo op een heel laag vuurtje een uurtje of twee trekken. Haal ze uit het vet en laat ze uitlekken op keukenpapier. Neem een andere pan en bak de boutjes kort bruin aan beide zijden, zonder extra vet toe te voegen. Zo zijn kwartelboutjes op hun best: vanbinnen botermals, aan de buitenkant heerlijk krokant.