Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Tajine met gehaktballetjes

Meng het gehakt met een eitje, wat paneermeel en bloem tot je een stevig mengsel krijgt waarvan je gemakkelijk balletjes kunt rollen. Breng het gehakt op smaak met peper, zout, peterselie, paprikapoeder en gemberpoeder. Maak je handen vochtig en rol balletjes ter grootte van een pingpongballetje.

Bak de gehaktballetjes aan alle zijden bruin in wat olijfolie. Draai het vuur laag. Snipper de ui en pers de look en voeg toe aan de balletjes. Snij de aubergine, paprika en wortels in grove stukken, en laat even mee roerbakken. Blus met een beetje water en voeg een blik tomatenstukjes toe. Laat de groenten en de gehaktballetjes rustig gaar sudderen, voeg eventueel wat extra water toe als de saus te dik wordt.

Maak een lekkere kruidige saus door ze op smaak te brengen met ras-el-hanout kruiden en harissa of rode peper. Serveer met verse koriander en platbrood, rijst of couscous.