Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Notentaart

Roer 125 gram zachte roomboter met 125 gram lichtbruine suiker (“kinnekessuiker”) en meng er een ei onder. Zeef er 300 gram bloem, een snuifje zout en 1 eetlepel kaneel bij en kneed tot een gladde bal. Leg in de koelkast terwijl je de notenvulling maakt.

Vul een kom met 400 gram gepelde pecannoten, hazelnoten, amandelen en walnoten. Leg er een paar opzij voor de garnering en maal de rest fijn. Klop 4 eieren los met 125 gram bruine suiker, 100 ml ahornsiroop en 50 gram gesmolten boter. Voeg de gehakte noten toe en meng alles goed door elkaar.

Rol het deeg uit en bekleed een ingevette taartvorm met uitneembare bodem. Schenk het notenbeslag op het deeg, en strooi de overgebleven noten samen met wat pijnboompitten op de vulling. Bak de taart 30 à 40 minuten in de oven op 160°. Mochten de noten aan de bovenkant te snel bruinen, zet de taart dan wat lager in de oven. Laat de taart wat afkoelen en haal uit de vorm.