Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.Cheesecake met rode vruchten

Mix 200 gram zandkoekjes (shortbread) of speculaas tot fijne kruimels en meng met een snuifje zout en 50 gram gesmolten boter. Doe het koekjesmengsel in een ingevette bakvorm, duw aan met de achterkant van een lepel en zet koel weg.

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Meng 600 gram roomkaas met 200 ml room, enkele druppels vanille- of citroenextract (welke smaak je prefereert) en 175 gram suiker. Mix er 2 eetlepels bloem en 2 eieren onder, tot je een egaal lopend mengsel krijgt. 

Giet het voorzichtig bovenop de gekoelde koekjesbodem en zet de bakvorm 10 minuten in de oven op 160°. Draai de temperatuur vervolgens naar 120° en laat de taart ongeveer anderhalf uur bakken, tot de vulling niet meer vloeibaar is in het midden. 

Laat de cheesecake in de vorm afkoelen, en haal hem er voorzichtig uit. Smeer een dikke laag frambozenconfituur over de bovenkant van de cake. Klop wat room stijf en spuit er toefjes slagroom op. Decoreer de taart vervolgens naar eigen smaak met rood fruit en meringues.