Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Sint-Jakobsnoten met chorizo, pompoencrème, peterseliecoulis en krokantje van parmezaan

Verwarm de oven voor op 180°. Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg hierop kleine hoopjes geschaafde Parmezaanse kaas en zet ze enkele minuten in de oven, tot ze goudbruin gebakken zijn. Laat de chips afkoelen en zet weg tot gebruik.

Schil de flespompoen, snijd in stukken en kook deze gaar in bouillon. Mix de pompoen samen met wat boter en room fijn tot een gladde crème, die je op smaak brengt met peper en zout. Houd warm tot gebruik.

Mix een bosje verse peterselie fijn met wat olijfolie, een klein beetje look en enkele druppels water. Breng op smaak met peper en zout.

Haal het vel van de chorizo en snijd in plakjes van 0,5 tot 1 cm dik. Bak de chorizo krokant in een pan met antiaanbaklaag. Kuis de pan uit met wat keukenpapier en verhit er wat olijfolie in. Dep de Sint-Jakobsvruchten droog en bak ze kort aan beide zijden in de olie. Kruid met peper en zout.

Schik de Sint-Jakobsnoten op een bordje, druppel er wat peterseliecoulis over en serveer met een streepje pompoencrème, de chorizo en een parmezaankrokantje.

Voor een voorgerechtje voorzie je een drietal Sint-Jakobsvruchten per persoon, als je dit gerecht als hoofdschotel serveert, reken je best op vijf grote vruchten per persoon.