Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.Griesmeelpudding met zoute karamelsaus

Doe 200 ml water en 300 gram witte suiker in een diepe pan. Laat de suiker karamelliseren door het eerst 5 minuten op een middelhoog vuur te laten smelten en daarna nog 10 à 12 minuten op een hoger vuur te laten kleuren. Roer tijdens dit proces niet, anders begint de karamel te kristalliseren. Laat de suiker ook niet te bruin worden, anders krijgt je karamel een bittere smaak. Verwarm ondertussen 200 ml room in een ander pannetje. Als de karamel lichtbruin is, voeg je de room al roerend toe. De eerste minuut bruist dit enorm, daarna vormt zich een egale karamelsaus. Doe er nog een klontje boter en een snuifje zout bij en laat de saus wat afkoelen.

Bereid de griesmeelpudding met zoveel melk als aangegeven op de verpakking, maar gebruik bruine suiker in plaats van witte. Rooster de hele amandelen in een droge pan en hak grof.

Doe in elk dessertglaasje een lepeltje van de karamelsaus. Vul met de griesmeelpudding en garneer met de rest van de karamel en geroosterde amandelen.