Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.Witte chocoladetaart met oreobodem

Meng 150 gram verkruimelde oreokoekjes met 50 gram gesmolten roomboter, en druk in een met bakpapier bekleedde springvormbodem. Plaats tot gebruik in de koelkast.

Breng 35 ml water aan de kook, los er al roerend 70 gram suiker in op en laat wat afkoelen. Giet het bij 3 eidooiers en klop tot het mengsel een lichte kleur heeft.

Week vier gelatineblaadjes in koud water. Breng 200 ml room aan de kook en giet het over 200 gram gehakte witte chocolade. Laat 2 minuten staan en roer tot een glad mengsel. Roer er de uitgeknepen blaadjes gelatine onder en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Klop de chocolade voorzichtig onder het eimengsel. Klop in een andere kom 300 ml room lobbig en meng met het chocolademengsel. Zorg dat alles goed gemengd is, maar klop niet langer dan nodig.

Giet dit op de koekjesbodem en laat enkele uren opstijven in de koelkast. Ontvorm de taart voorzichtig en garneer met rood fruit of chocolade voor het serveren.