Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.Mars chocomousse

Alles wordt beter als er karamel aan te pas komt, zelfs chocomousse. Met deze hoeveelheden heb je genoeg voor zes personen.

Snij vier marsrepen in stukjes en laat ze samen met 50 ml volle melk in een pannetje langzaam smelten op een laag vuurtje. Voeg vier eetlepels ongezoet cacaopoeder toe en roer goed door tot je een egale massa krijgt. Laat 30 minuten afkoelen, maar roer regelmatig eens om zodat er geen brokjes ontstaan.

Klop vervolgens 150 ml volle room stijf. In een andere kom klop je drie eiwitten stijf. Spatel beide voorzichtig onder de gesmolten chocolade. Schep de mousse in schaaltjes, laat minstens 2 uur opstijven en decoreer vlak voor het opdienen.

 

VARIANT : CHOCOMOUSSE ZONDER EIEREN

 

Snij vier marsrepen in stukjes en laat ze samen met 50 ml volle melk in een pannetje langzaam smelten op een laag vuurtje. Voeg vier eetlepels ongezoet cacaopoeder toe en roer goed door tot je een egale massa krijgt. Knijp een geweekt blaadje gelatine uit en laat oplossen in de chocolade. Laat 30 minuten afkoelen, maar roer regelmatig eens om zodat er geen brokjes ontstaan.

Klop ondertussen 250 ml volle room goed stijf. Voeg de chocolade toe en klop nog even heel kort door tot alles mooi gemengd is. Schep de mousse in schaaltjes, laat minstens 2 uur opstijven en decoreer vlak voor het opdienen.