Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Cappuccinocake met mascarpone en philadelphia

Meng 250 gram zachte boter met 250 gram lichtbruine suiker, 4 eieren, 280 gram zelfrijzende bloem,  150 ml volle yoghurt, enkele druppels vanille en koffie-extract, een lepel ongezoete cacaopoeder en 100 ml sterke koffie. Mix alles tot een egaal beslag en giet in een bakvorm. Bak de cappuccinocake een 40 à 50 min op 180°C tot een breinaald er droog uitkomt. Prik met een satéstokje gaatjes in de cake en overgiet met (karamel)siroop, koffie of wat melk, zo droogt de cake minder snel uit.

Terwijl de cake afgedekt verder afkoelt, maak je de mascarponelaag. Meng hiervoor wat mascarpone met roomkaas (50/50) en voldoende bloemsuiker tot het zoet genoeg is naar je smaak. Je kan ook een scheutje Baileys of amaretto toevoegen. Smeer of spuit het mengsel op de cake en versier met cacaopoeder en chocolade.