Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Filodriehoekjes met gehakt of feta

Laat het filodeeg in de verpakking ontdooien.

Maak eerst de gehaktvulling. Bak het gehakt rul in wat olie met fijngesnipperde sjalotjes en geperste look. Breng op smaak met ras-el-hanout. Laat enigszins afkoelen en meng er een geklutst ei onder.

Snij de feta in blokjes, breng op smaak met oregano en meng met geraspte kaas.

Snij elke lap filodeeg in drie repen. Leg op de onderkant een lepeltje van het gehakt of het het kaasmengsel en plooi in een driehoekje om en om naar boven. De uiteinden plak je aan elkaar met een beetje gesmolten boter. Doe hetzelfde met de andere deegvellen tot alle vulling verwerkt is. Met filodeeg moet je snel werken. Bewaar de ongebruikte vellen onder een vochtige doek, anders droogt het deeg uit.

Bak de driehoekjes goudbruin in de oven en serveer heet met een lekker dipsausje.