Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Winters soepje met zoete aardappel, boterraap en bloemkoolroosjes

Vul een bakblik met hapklare bloemkoolroosjes. Besprenkel met olijfolie en kurkuma en zet een half uur in de oven tot ze mooi goudbruin zien. Snij de rest van de bloemkool fijn. Kuis de andere groenten en snij ze in blokjes.

Verhit wat olie in een kookpot. Bak de fijngesnipperde ajuin en de look, en voeg de zoete aardappel, boterraapjes, bloemkool en wortelen toe. Vul aan met bouillon en breng de soep aan de kook. Mix alles fijn wanneer de groenten gaar zijn, en breng eventueel verder op smaak met peper, zout en peterselie. Serveer de soep met de geroosterde bloemkoolroosjes.




Dit recept is geschikt voor mensen die veganistisch eten, als je groentenbouillon gebruikt.