Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Zoete hasselback aardappel met herfsttopping

Neem zoete aardappels van gelijke grootte (één per persoon). Schillen hoeft niet, schrob ze wel even schoon. Maak fijne inkepingen in de aardappels, maar snij ze niet helemaal door. Een eenvoudig trucje hiervoor is de aardappel tussen de stelen van twee houten lepels te leggen, zodat je mes nooit volledig tot beneden gaat. Wrijf de zoete aardappels in met wat olie en zet ze 40 minuten in een oven van 200°. 

Maak ondertussen de topping: hak wat pecannoten, gedroogde cranberries en een geschilde appel fijn. Duw de vulling in, op en tussen de inkepingen. Besprenkel met kaneel en honing en leg her en der wat vlokjes gezouten roomboter op de aardappels. 

Zet de aardappels nog 10 à 20 minuten terug in de oven, op iets lagere temperatuur zodat de topping niet verbrandt. 

Lekker met een stukje wild.