Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.Zoete aardappel met herfsttopping

Neem zoete aardappels van gelijke grootte (één per persoon). Schil de aardappels voor driekwart, laat aan de onderkant een stuk schil waarop de aardappel stabiel blijft liggen. Maak fijne inkepingen in de aardappels, maar snij ze niet helemaal door. Een eenvoudig trucje hiervoor is de aardappel tussen twee houten lepels te leggen, zodat je mes nooit volledig tot beneden gaat.

Hak de pecannoten, de gedroogde cranberries en de geschilde appel heel fijn en meng met zachte melkerijboter, kaneel en stroop of honing. Duw wat vulling tussen de inkepingen, de overschot gaat bovenop de aardappelen.

Leg de aardappelen voorzichtig in een ingevette ovenschotel en zet een dik uur in de oven (afhankelijk van de grootte van de aardappelen). Prik af en toe in de aardappelen om te voelen of ze volledig gaar zijn, en lepel er tussendoor wat van het bakvocht over. Let op dat de topping niet verbrandt, je kan de aardappels eventueel afdekken met aluminiumfolie.

Lekker met een stukje wild.