Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.Flantaart met speculoos

Maal 250 gram speculaasjes fijn en meng met 125 gram gesmolten roomboter. Bedek hiermee de bodem van een ingevette springvorm. Bak de bakvorm met de speculoosbodem vijf minuutjes in de oven op 170°. Laat afkoelen terwijl je het beslag maakt. 

Meng 250 gram suiker met 250 gram bloem. Meng er een voor een 6 eieren onder, en klop het deeg 10 minuten goed door. Doe ondertussen één liter volle melk met een snuifje zout en een doorgesneden vanillestokje in een pannetje en verwarm tot net aan het kookpunt. Verwijder het vanillestokje, schraap de zaden eruit en voeg toe aan de melk. Giet de warme melk beetje bij beetje bij het deeg, blijf ondertussen door kloppen, zodat er geen klonters kunnen vormen. 

Lepel het deeg voorzichtig bovenop de speculaasbodem. Bak de flan een klein uurtje in de oven op 160°, tot de vulling volledig gestold is. Zet de taart onder in de oven zodat de bovenkant niet te snel bruin kleurt en draai de temperatuur wat lager als dit toch gebeurt. Decoreer de afgekoelde taart eventueel met lobbig geklopte slagroom, bresiliennenootjes en kaneelsuiker.