Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Zomerse quiche

Gebruik kant-en-klaar kruimel- of bladerdeeg, of maak zelf een portie deeg voor quiche (zie basisrecept onderaan). Bekleed de vormpjes (of 1 grote vorm) met het deeg, waar je een paar keer met een vork in prikt.

Snij de champignons in stukjes en bak ze kort in olijfolie met wat gesnipperde ajuin en look. Breng op smaak met kruiden. Snij de olijven, de zongedroogde tomaten en de feta fijn. Voeg dit bij de champignons en schep het mengsel in de vormpjes.

Kluts enkele eitjes met wat room en kruid met peper en zout. Giet dit over de andere ingrediënten in de vormpjes en zet de quiches 30 à 45 minuten in de oven op 190°. Eet koud of warm, met een fris slaatje.



Recept voor het deeg: Snij 90 gram boter in blokjes bij 180 gram bloem en doe er een snuifje zout bij. Wrijf alles tot kruimels en voeg dan een klein beetje water toe tot je een soepele bal krijgt die niet te kleverig is. Rol het deeg dun uit tot een cirkel en leg deze in een ronde bakvorm. Prik erin met een vork.