Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Enchilada

Fruit de gesnipperde rode ui en een teentje look in olijfolie. Was en snij 2 verschillende kleuren paprika in blokjes. Roerbak de paprika even mee en voeg dan een blikje mais, 3/4de potje Mexicaanse salsasaus en een lepel tomatenpuree toe. Liefhebbers van pikant voegen ook wat hete peper toe. Bak het gehakt rul in wat olie, breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder, oregano en komijnpoeder en voeg toe aan de saus.


Vet een ovenschotel in. Leg op elke wrap wat van het gehaktmengsel, rol ze op en leg ze naast elkaar in de ovenschotel. Overgiet met de rest van de Mexicaanse saus en bestrooi met verse koriander en cheddar of andere geraspte kaas. Zet de enchilada's kort in de oven op 200° tot de kaas gesmolten is en serveer met een fris slaatje, zure room en avocado.


Variatie: ook lekker met kip! Een veggie variant is snel gemaakt door het gehakt te vervangen door quorngehakt, of gewoon weg te laten en wat meer groenten en een blikje zwarte bonen toe te voegen.