Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Chocoladetaart

Klop 170 gram zachte melkerijboter romig met 250 gram fijne suiker. Meng 80 gram ongezoet cacaopoeder met 300 ml melk. Giet dit beetje voor beetje bij het botersuikermengsel terwijl je er de mixer in zet. Mix er achtereenvolgens ook 3 eieren, 200 gram bloem, een snuifje zout en een theelepel bakpoeder door tot je een glad beslag krijgt. Giet het beslag in een ingevette springvorm en zet de taart 40 à 50 minuten in de oven op 180°.

Laat de taart afkoelen terwijl je de ganache maakt. Breek hiervoor 200 gram chocolade in een kom en leg er enkele klontjes boter boven. Breng een brikje room aan de kook en giet dit over de chocolade. Roer tot alle brokjes verdwenen zijn en je een gladde chocoladepasta krijgt. Smeer deze uit over de taart, decoreer en laat de chocolade verder opstijven.