Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.Pizza met parmaham, mozzarella en rucola

Meng 150 ml warm water met een half zakje gedroogde gist en een eetlepel suiker en laat enkele minuten staan. Meng 250 gram bloem met 1 theelepel zout. Giet de gist bij de bloem en kneed samen met 3 eetlepels goede olijfolie tot een glad, ietwat plakkerig deeg. Vorm er een bol van, leg in een ingevette kom en zet weg op een warme plaats. Laat een half uurtje rijzen, of tot het deeg in volume verdubbeld is. Deze hoeveelheden zijn goed voor 1 grote of 1 deeppanpizza, of 2 normale pizza's.

Kneed nog kort even door en rol het deeg uit terwijl je de oven laat voorverwarmen op 220°. Smeer de pizza in met lookolie en een pittige tomatensaus. Beleg verder met blokjes tomaat en geraspte kaas en zet de pizza een kwartiertje in de oven op 220°. Als de pizza uit de oven komt, leg je er plakjes mozzarella, reepjes parmaham en blaadjes rucola op, en serveer de pizza meteen. Je kan de mozzarella en parmaham ook voor het bakken al op de pizza leggen. Besprenkel de pizza eventueel nog met goede olijfolie en verse basilicum.