Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Platte appeltaart

Laat het bladerdeeg op kamertemperatuur komen. Rol uit, leg met het bakpapier op een bakplaat en rol de randen iets op. Schil 4 à 5 appels en snij ze in fijne schijfjes. Besprenkel met wat citroensap en meng met 2 zakjes vanillesuiker, 2 eetlepels bruine suiker en wat kaneel.

Schik de schijfjes appel op het bladerdeeg. Leg er kleine klontjes boter op. Zet de appeltaart 15 à 20 minuten in de oven op 180-200° tot het bladerdeeg goudbruin is en de appels beetgaar. Serveer lauwwarm met slagroom of roomijs.

Variatie:

- Voeg amandelschilfers of havermoutvlokken toe voor het bakken. Let er op dat ze niet verbranden in de oven, je kan ze eventueel iets later toevoegen.

- Smeer een laagje pudding onder de appels voor het bakken.

- Leg dunne plakjes marsepein onder de appels voor het bakken.