Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Pindakaastaart

Verkruimel 200 gram amandelkoekjes en meng deze met 70 gram gesmolten melkerijboter. Bekleed de bodem van een springvorm met aluminiumfolie en duw het koekjesmengsel goed aan in de vorm. Zet even in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Laat 5 blaadjes gelatine weken in koud water. Meng 250 gram ricotta met 250 gram mascarpone, 200 gram pindakaas en 100 gram karamelstroop. Warm in een pannetje 150 ml melk en los de uitgeknepen gelatineblaadjes hier in op. Voeg de melk toe aan de vulling en roer alles goed om. Strijk de vulling op de koekjesbodem en zet de cheesecake minstens 3 uur in de koelkast om op te stijven. Je kan de taart decoreren met slagroom en pindanoten.

Tip: je kan de taart ook invriezen eenmaal ze opgesteven is, en laat ze dan gewoon een nachtje ontdooien in de koelkast.