Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Focaccia

Maak eerst de kruidenolie, zodat die wat kan trekken. Meng hiervoor een kopje goede olijfolie met verse rozemarijnblaadjes en enkele uitgeperste knoflookteentjes. Begin dan aan het deeg. Meng 500 gram bloem met een eetlepel zout. Los een zakje droge gist en een eetlepel suiker op in 3 dl lauw water, en voeg dit bij de bloem. Kneed het deeg een kwartiertje door tot je een soepele bal krijgt. Laat het deeg een half uur afgedekt rijzen op een warme plaats. Kneed het deeg kort even door en vorm er platte broden van (ong 3-4 cm). Duw met je vingers putjes in het deeg en bestrijk de broden royaal met het oliemengsel. Laat de broden op de bakplaat nogmaals een half uur rijzen en bestrooi ze met grof zeezout. Bak de focaccia in een kwartiertje mooi goudbruin in de oven op 200°.

Variatie: je kan ook olijven in het deeg duwen voor het bakken.

Dit recept is geschikt voor mensen die veganistisch eten.