Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Tiramisu met speculaas en café noir

Klop 5 eierdooiers met 60 gram fijne suiker tot een dikke, witte massa. Klop de eiwitten goed stijf met 30 gram bloemsuiker. Roer 100 ml gesuikerde gecondenseerde melk en een scheutje amaretto door 500 gram stevige mascarpone. Spatel de drie mengsels voorzichtig door elkaar.

Doop de café noir koekjes en de speculaasjes één voor één kort in een mengsel van sterke lauwe koffie, suiker en amaretto. Maak laagjes in een ovenschaal met de koekjes, het mascarponemengsel en gehakte chocolade. Je kunt ook met individuele glaasjes werken, dat presenteert mooi. Eindig met een laag mascarponemengsel en zet de tiramisu minstens 5 uur in de koelkast om op te stijven. Bestrooi vlak voor het serveren met ongezoet cacaopoeder.