Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.Lasagne met kip en tomatensaus

Snij de kipfilet in heel kleine blokjes. Verhit wat olie in een pan en bak de kip gaar samen met een fijngesneden lookteentje en ajuin. Kruid met peper en zout. Snij ook de paprika en de courgette in blokjes en voeg toe aan de kip. Je kunt natuurlijk ook andere groenten zoals aubergine, pastinaak, etc gebruiken.

 

Giet er tomatensaus en tomatenblokjes bij en breng op smaak met oregano, basilicum, marjolein, etc. Indien je gedroogde lasagneblaadjes gebruikt, zorg er dan voor dat je saus vloeibaar genoeg is zodat de pasta vocht kan opnemen tijdens het garen. Een lasagne maken gaat echter veel gemakkelijker met verse lasagneblaadjes, die je in de supermarkt in de koeltoog vindt.

Lepel een laagje van de kip in een ingevette ovenschaal. Bedek met verse lasagneblaadjes, die je aan elkaar plakt met een laagje zure room. Stapel verder tot de schaal vol is. Eindig met een laag saus en strooi er geraspte kaas over. Zet de lasagne 30 minuten in de oven op 180° tot de kaas gesmolten is.

 

Maak je dit recept voor een groter aantal personen, dan kan je deze richtlijnen volgen voor de juiste hoeveelheden:

- 125 gram vlees per persoon
- 6 lasagnevellen per persoon
- 200 gram groenten per persoon
- 200 ml saus per persoon
- een handje geraspte kaas per persoon