Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Suikerrolletjes

Warm 250 ml volle melk met 60 gram roomboter. Haal af het vuur als het mengsel lauw is, en meng met 10 gram droge gist. Meng in een andere kom 500 gram bloem met een theelepel zout, een eetlepel suiker en een eetlepel kaneel. Roer de melk en een losgeklopt ei door de bloem en kneed tot je een stevig, soepel deeg krijgt dat niet meer plakt. Laat een uurtje rijzen onder een schone doek. 

Duw de suikerparels in het deeg en kneed ze er goed door. Vorm eerst kleine bolletjes van het deeg en rol deze tot lange worstjes. Rol de deegworstjes op en leg de suikerbroodjes op een ingevette bakplaat. Laat zo nog een kwartiertje rijzen, besmeer de broodjes met losgeklopt ei en bestrooi met decoratiesuiker. Zet de suikerrolletjes 15 minuten in de oven op 220° tot ze een mooi goudbruin kleurtje hebben. Laat de broodjes op een rooster afkoelen.