Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Suikerrolletjes

Warm 250 ml melk met 60 gram boter. Haal af het vuur als het mengsel lauw is, en meng met 5 gram droge gist.

Meng 500 gram bloem voor witbrood met een lepeltje zout, een lepel suiker en wat kaneel. Roer de melk en een losgeklopt ei door de bloem en kneed tot je een stevig deeg krijgt dat niet meer plakt. Laat een uurtje rijzen onder een schone doek.

Duw de suikerparels in het deeg en kneed ze er goed door. Vorm eerst kleine bolletjes van het deeg en rol deze tot lange worstjes. Rol de deegworstjes op en leg deze op een ingevette bakplaat. Laat nog een kwartiertje rijzen en besmeer met losgeklopt ei. Zet de suikerrolletjes een half uurtje in de oven op 200° tot ze een mooi goudbruin kleurtje hebben. Laat de broodjes op een rooster afkoelen.