Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Pistolets gevuld met gehakt

Ideaal receptje om oude pistolets of restjes groenten en kaas op te werken. Snij een kapje af elke pistolet en hol ze uit (het broodkruim heb je niet meer nodig, de kapjes kun je bewaren om te serveren).

Maak de vulling: bak het gehakt rul met gesnipperde ui in wat lookolie en voeg fijngesneden mediterraanse groentjes naar keuze toe (tomaat, paprika, courgette, aubergine, olijven, ...). Kruid goed af met peper, zout, oregano en basilicum en meng er zure room en wat geraspte mozzarella onder om het geheel smeuig te maken. Wat tomatenpuree of -saus erbij is ook lekker.

 

Vul elke pistolet met het gehaktmengsel en druk goed aan. Bestrooi met geraspte cheddar en zet ze 10 minuutjes in de oven op 180° tot de kaas gesmolten is. Serveer warm met een slaatje