Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Rijstpap

Breng 1 liter volle melk (beter nog: verse rauwe melk!) aan de kook met 60 gram suiker, een snuifje zout en twee in de lengte opengesneden vanillestokjes. Voeg 150 gram dessertrijst toe en laat op een zachter vuurtje minstens een half uurtje pruttelen tot de pap goed begint te dikken. Roer regelmatig om zodat de rijst niet aan de bodem gaat kleven.

Haal de vanillestokjes uit de melk, schraap het merg eruit en voeg samen met een klein beetje saffraan en/of kaneel toe aan de pap. Draai het vuur uit als de rijst gaar is, laat de pap een beetje afkoelen en meng er een eierdooier en een lepel roomboter onder. Klop het eiwit op en spatel het onder de rijstpap. Verdeel over kleine potjes, laat verder opstijven in de koelkast en serveer met bruine suiker. Met deze hoeveelheden heb je voldoende voor 6 personen.