Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Chocoladesalami

Smelt 200 gram roomboter met 100 gram pure chocolade in een pannetje, zet het vuur af en voeg 3 eetlepels poedersuiker en een eetlepel cacao toe. 

Klop 2 eierdooiers bleek en romig met 2 lepels witte suiker en meng onder het chocolademengsel. Verkruimel 200 gram koekjes (petit beurre of mariakoekjes) en meng goed onder de chocolade tot je een stevig mengsel krijgt. 

Laat het enigszins afkoelen, rol tot een worst en wikkel in vershoudfolie. Laat de worst enkele uren opstijven in de koelkast, bestrooi met cacaopoeder of suiker en snij dan in fijne plakjes.

Variatie:

  • Vervang een deel van de koekjes door hazelnoten.

 

Weetje:

  • In Italië en Portugal noemen ze dit chocoladesalami, de Nederlanders kennen het als arretjescake.