Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Broodpudding

Breek 300 gram oud wit brood, een viertal sneetjes peperkoek en 5 speculaasjes in stukken en doe het in een kom.

Warm 500 ml melk in een pannetje met wat vanille en een snuif zout. Giet over het brood en laat weken. Prak fijn.

Klop 4 eieren met 200 gram bruine suiker. Voeg 2 eetlepels puddingpoeder en een theelepel kaneel toe.  Meng samen met schijfjes appel en gehakte walnoten onder de broodpap. Vet een cakevorm in en doe de broodpudding er in. Zet een uur in de oven op 170°, let op dat de bovenkant niet te bruin wordt. Laat afkoelen, haal uit de vorm en bestrooi met bloemsuiker voor het serveren.


VARIATIE:


Je kan eindeloos variëren met broodpudding. Ideaal om zoete restjes te verwerken! Experimenteer eens met in amaretto gewelde rozijnen, honing, een scheutje koffie, suikerparels, stukjes chocolade, etc.