Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Pizza margherita

Meng 150 ml warm water met een half zakje gedroogde gist en een eetlepel suiker en laat enkele minuten staan. Meng 250 gram bloem met 1 theelepel zout. Giet de gist bij de bloem en kneed samen met 3 eetlepels goede olijfolie tot een glad, ietwat plakkerig deeg. Vorm er een bol van, leg in een ingevette kom en zet weg op een warme plaats. Laat een half uurtje rijzen, of tot het deeg in volume verdubbeld is. Deze hoeveelheden zijn goed voor 1 grote of 1 deeppanpizza, of 2 normale pizza's. Kneed nog kort even door en rol het deeg uit terwijl je de oven laat voorverwarmen op 220°. Beleg het deeg met kruidige tomatensaus en geraspte mozzarella of andere kaas en bestrooi met oregano. Zet een tiental minuten in de oven tot het deeg goudbruin ziet en de kaas gesmolten is. 

Variatie:

  • Dit is een basisrecept dat je verder kan uitbreiden naar eigen smaak!