Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Kaastaart met honing, ricotta en kaneel

Verkruimel 200 gram Bretoense zandkoekjes en meng met 100 gram gesmolten roomboter, een snuifje zeezout en een theelepel kaneel. Bedek de bodem van een springvorm met aluminiumfolie en druk het koekmengsel erin.

Laat de roomkaas op kamertemperatuur komen. Week 4-5 gram gelatine in koud water. Verwarm een scheutje melk in een pannetje en laat er een grote lepel honing in smelten. Haal van het vuur en laat de uitgeknepen gelatine er in oplossen.

Klop 200 gram roomkaas los, en meng met 250 gram ricotta en 150 gram Griekse yoghurt. Breng op smaak met wat ahornsiroop en meng er de melk met honing onder. Roer tot alles goed gemengd is, en proef even of het zoet genoeg is naar jouw smaak. Giet het mengsel bovenop de koekjesbodem en laat de cheesecake opstijven in de koelkast. Serveer met vers fruit.